Palvelut

Paikkatietopalvelut — ihmisläheisesti ja ammattitaidolla

Paikkatieto luo uusia ulottuvuuksia palveluiden ja liiketoiminnan kehittämiseen: sijaintitietoon voi liittää lukuisia ominaisuustietoja, jotka mahdollistavat paikkatietoon pohjautuvan päätöksenteon, toimintojen tehostamisen ja innovaatiot. Erityisesti digitalisaation myötä paikkatietojärjestelmät ovat saaneet entistä suuremman roolin: dataa on paljon, mutta visualisointi kartalla auttaa saamaan suurestakin datavarannosta enemmän irti.

Dimenteq tuottaa helppokäyttöisiä ja ihmisläheisiä karttapohjaisia ratkaisuja, jotka tuovat paikkatiedon näppärästi osaksi liiketoimintaasi. Toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja perehdymme projekteihin antaumuksella ja asiantuntemuksella: asiakkaiden tarpeiden syvällinen ymmärtäminen on keskeinen osa toimintaamme. 

Räätälöidyt ohjelmistoratkaisut

Tarvitsetko ainutlaatuisen tietojärjestelmän? Me teemme sinulle tarpeitasi vastaavan ohjelmistoratkaisun ketterästi ammattitaidolla!

Asiantuntijoillamme on vankka osaaminen ja laaja kokemus tietojärjestelmien kehittämisestä eri sovelluskehitysteknologioilla työasema-, palvelin- ja mobiiliympäristöissä. Olemme tuottaneet lukuisia räätälöityjä ratkaisuja eri toimialoille (mm. energia-, liikenne- ja luonnonvara-ala) ja innovatiivisena toimijana uskallamme ehdottaa poikkeuksellisiakin ratkaisuja ja toteutustapoja. Olemme teknologiariippumattomia ja toimimme läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Tietojärjestelmätoimituksemme kattavat kaikki vaiheet esiselvityksistä määrittelyn ja suunnittelun kautta järjestelmien toteuttamiseen, käyttöönottoon ja ylläpitoon.

 

 

Hyödyntämiämme paikkatietoteknologioita:

• Autodesk
• ESRI
• MapInfo
• MapPoint
• MicroStation
• Open Source:
 — GeoServer
 — MapServer
 — OpenLayers
 — PostGIS 

Paikkatietokonsultointi

Olemme paikkatiedon asiantuntijaorganisaatio ja tarjoamme tietojärjestelmien ohella paikkatiedon asiantuntijapalveluita. Toteutamme paikkatietoanalyyseja ja paikkatietopohjaisia selvityksiä ja tarjontamme kattaa myös paikkatietokoulutukset. 

Kunnille ja kaupungeille olemme toteuttaneet paikkatietoanalyyseja mm. kotihoidon toimialueiden suunnittelun tueksi, ateriakuljetusten optimoimiseksi ja kaupungin eri kuljetusten (esim. koulu-, vanhus- ja vammaiskuljetusten) tehokkaaksi yhdistelemiseksi. Jakeluyhtiöille tekemämme paikkatietoanalyysit ovat koostuneet mm. jakelu- ja kuljetusreittien optimoinnista, jakeluosoitteiden hallinnasta ja optimaalisten yhteisjakelupisteiden sijaintien määrittelystä.

Muita esimerkkejä paikkatietoasiantuntemuksestamme ovat ministeriöiden ympäristöön ja asumiseen liittyvät selvitykset, jätehuoltoyhtiön reittioptimointi, yritysten ja kuntien paikkatietostrategiat, paikkatietohankkeiden esiselvitykset ja tietojärjestelmätarpeiden vaatimusmäärittelyt.

Paikkatietokonsultointimme on tuonut asiakkaillemme merkittäviä työaika- ja kustannussäästöjä sekä auttanut tuottamaan parempaa asiakaspalvelua eri toiminnoissa. 

Kysy lisää osaamisestamme! Autamme mielellämme kaikissa paikkatietoon liittyvissä hankkeissa. 

Karttapohjainen kyselypalvelu Harava

Harava mahdollistaa joukkoistamisen ja osallistavan suunnittelun kartalla. Mikset kysyisi muilta?

YK:n Good Practices -maininnankin keväällä 2015 saanut karttapohjainen kyselypalvelu Harava on fiksu tapa kerätä tietoa ympäriltäsi. Harava yhdistää paikkatiedon ja kyselytulokset antaen monipuolisen näkemyksen tutkimukseesi tai suunnittelukohteeseesi. 

Harava on näppärä työväline kunnille ja kaupungeille, konsultointiyrityksille, yliopistoille ja monille muille niin yksityisille kuin julkisille organisaatioille, jotka suunnittelevat elinympäristöämme ja kehittävät yhteiskunnan palveluita.

Lisätiedot Harava-palvelun viralliselta kotisivulta: 

Harava-kuvakaappaus-palvelut

INSPIRE-karttapalvelu

Ramboll on tarjonnut helmikuusta 2016 alkaen uudenlaisen karttapalvelun, joka toimii nopeana ja kustannustehokkaana alustaratkaisuna erityisesti INSPIRE-direktiivin asettamien velvoitteiden hoitamisessa. Karttapalvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Dimenteq.

Karttapalvelu soveltuu erinomaisesti organisaatioille, joilla on tarve jakaa aineistoja: palvelu hyödyntää rajapintapalveluita omista ja kolmannen osapuolen aineistoista. Lisäksi karttapalvelu toimii yhteisistä sekä asiakaskohtaisista upotuksista ja toiminnallisuuksia on mahdollista laajentaa vastaamaan erilaisia tarpeita.

Palvelua käyttävien kuntien ja kaupunkien kartat ovat nähtävillä täällä. Tutustu!

Haluatko lisätietoja palvelusta? Ota meihin yhteyttä!

Ramboll ja Dimenteq täydentävät tässä hyvin toisiaan tarjoamalla palvelun yhden luukun periaatteella erittäin kustannustehokkaasti.”

- Markus Hytönen, kaavoitusinsinööri, Ramboll 

Pihatie — sujuvaa tonttimarkkinointia

Pihatie on innovatiivinen selainpohjainen palvelu kunnille ja kaupungeille, joka esittelee tarjolla olevat tontit asiakaslähtöisesti. Palvelu mahdollistaa sujuvan tonttivertailun ja sijoittumisen uuteen kotikuntaan.

Palvelua suositellaan eritoten pienille kunnille, joille järjestelmä on kevyt käyttää: Pihatie on kustannustehokas apuväline tonttimarkkinoinnissa ja mahdollistaa merkintöjen tekemisen sujuvasti myös diaariin.

Tutustu Pihatiehen ja nosta tonttimyyntisi uudelle tasolle!

Käyttöliittymä

Pihatien julkisessa käyttöliittymässä kunnan tonteista kiinnostuneet voivat hakea tontteja, jotka vastaavat heidän tarpeitaan ja toiveitaan. Palvelu kattaa niin asuin- kuin yritystontit ja sisältää seuraavat toiminnot:

  • Vapaiden tonttien haku eri kriteerien mukaan (esim. hinta, pinta-ala, kaupunginosa)
  • Lähipalveluiden esittely
  • Tonttikortti kattavilla tiedoilla
  • Mahdollisuus varata tontti suoraan netissä
  • Yhtenäinen graafinen ilme organisaatiosi sivuston kanssa

Ylläpito

Palvelun ylläpitokäyttölittymässä voi näppärästi hallinnoida vapaita tontteja ja niihin liittyviä tietoja. Ylläpito koostuu seuraavista toiminnoista: 

  • Tonttien ja palveluiden lisääminen ja ylläpito
  • Tonttivarannon raportointi: vapaat, myydyt, vuokratut
  • Tietojen haku, listaukset ja järjestely
  • Yhteishakutontit
Dimenteqin palvelut Pihatie

Pihatien käyttäjäesimerkkejä: