Dimenteq kehittää Senaatin paikkatietojärjestelmää

24. elo 2017 Tiedotteet
Dimenteq kehittää Senaatin paikkatietojärjestelmää

Senaatti-kiinteistöt ja Dimenteq Oy ovat tehneet sopimuksen Senaatin paikkatietojärjestelmän kehittämisestä.

Yhteistyöllä tuetaan kasvaneita paikkatiedon hyödyntämistarpeita Senaatin omaisuudenhallinnassa. Sopimus kattaa paikkatietojärjestelmän kehittämisen sekä järjestelmän tuki- ja ylläpitopalvelut.

”Paikkatieto on olennainen osa Senaatti-kiinteistöjen omaisuudenhallintaa. Valtio omistaa lukuisia rakennuksia, joilla ei ole varsinaista osoitetta, esimerkiksi Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen kohteissa. Muun muassa tämän vuoksi paikkatieto on meille tärkeä työväline. Toimiva paikkatietojärjestelmä auttaa asiantuntijoitamme huolehtimaan valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä”, Senaatti-kiinteistöjen paikkatietoasiantuntija Emilia Venäläinen kertoo.

Yhteistyön tavoitteena on muun muassa Senaatin paikkatietojärjestelmän toiminnallisuuksien laajentaminen, käytettävissä olevan tiedon määrän kasvattaminen, tiedon laadun ja ajantasaisuuden parantaminen sekä ympäristöasioiden hallinnan tehostuminen.

Toimiva paikkatietojärjestelmä auttaa asiantuntijoitamme huolehtimaan valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä.” — Emilia Venäläinen, Senaatti-kiinteistöt

Senaatin sisäiseen käyttöön tulevassa paikkatietojärjestelmässä näytetään Senaatin hallinnoimat kohteet eli maa-alueet, rakennukset ja rakenteet.

”Paikkatietojärjestelmän uusimisprojektissamme odotamme saavamme paikkatiedot entistä tehokkaampaan ja monipuolisempaan käyttöön. Toimittajalta toivomme aktiivista otetta ja hyviä ideoita, jotta pääsemme tähän tavoitteeseen. Yhteistyö Dimenteqin kanssa on lähtenyt sujuvasti liikkeelle ja uskon, että yhdessä saavutamme projektille asetetut tavoitteet”, Emilia Venäläinen kertoo.

Senaatti-kiinteistöt on valtiovarainministeriön alainen liikelaitos, jonka tehtävänä on toimia valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana. Maan suurimpana ja monipuolisimpana työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana Senaatti-kiinteistöt vastaa yhteensä 9 000 rakennuksen ja 6,2 miljoonan neliömetrin kehittämisestä.

Dimenteq Oy on tietotekniikan palveluyritys, jonka intohimo on paikkatietojen hyödyntäminen asiakkaiden liiketoiminnan ja palveluiden kehittämisessä. Dimenteq tuottaa uuden ulottuvuuden avaavia liiketoimintaa tukevia asiantuntijapalveluita ja tietojärjestelmäratkaisuja julkishallinnon ja yksityisen sektorin asiakkuuksille.

Lisätietoja

Dimenteq Oy, toimitusjohtaja Teemu Virtanen, puh. 050 404 6622, teemu.virtanen(at)dimenteq.fi
Senaatti-kiinteistöt, paikkatietoasiantuntija Emilia Venäläinen, puh. 040 574 8565, emilia.venalainen(at)senaatti.fi

Valokuva: kuvaaja Jari Härkönen