Makeinta reittiä kauppoihin – Dimenteq optimoi Cloettan menekinedistäjien reitit

13. joulu 2017 Uutiset
Makeinta reittiä kauppoihin – Dimenteq optimoi Cloettan menekinedistäjien reitit

Vuoden 2017 makeimpia projekteja on ollut tänä syksynä tekemämme reitinoptimointi Cloettalle. Laitoimme Cloettan menekinedistäjien asiakkaat eli myymälät kartalle sekä optimoimme ajoreitit. Näin menekinedistäjille jää jatkossa enemmän aikaa itse myymälätyöskentelyyn.

Cloettalla työskentelee noin sata menekinedistäjää ympäri Suomea. Menekinedistäjät vastaavat Cloettan pakattujen makeisten sekä Karkkikadun ja Candykingin irtomakeisten esillepanosta päivittäistavarakaupan myymälöissä, esimerkiksi Citymarketeissa, K‐Supermarkeissa ja Tokmannilla.

Cloetta-Dimenteq-reitinoptimointi

”Reittioptimoinnin tavoitteena oli luoda tehokas malli siirtymäajoihin sekä saada Cloettan menekinedistäjille enemmän aikaa itse myymälätyöskentelyyn. Varsinkin kasvava irtomakeismyynti vaatii heiltä tehokasta ajankäyttöä myymälässä”, kertoo Cloettan myyntikentästä vastaava Tiia Nykänen.

Tavoitteeseen päästiin visualisoimalla kartalle ensiksi käyntipaikat eli myymälät. Sen jälkeen ajomatkat ja ajamiseen käytettävä aika optimoitiin tehokkaiksi ja loogisiksi kokonaisuuksiksi. Reittejä syntyi noin sata.

Cloetta Suomi Oy on osa pohjoismaista Cloetta‐konsernia. Cloettan osuus Suomen makeismarkkinoista on arvossa mitattuna yli neljännes. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa Xylitol‐Jenkki, Läkerol Dents, Mynthon, Sisu, Aakkoset, Tupla ja Royal.